10 tips til at trimme dit budget (del 1)

Alt om lån & økonomi

10 tips til at trimme dit budget (del 1)

Der er to sider til den finansielle ligning: Indtægter og udgifter. Den eneste måde, du kan forbedre din situation økonomisk, er ved enten at øge din indkomst eller skære dine udgifter – altså spare penge.

Ofte kan det at øge din indkomst være en udfordring, så her er 10 måder hvorpå, du kan trimme dit budget:

1. Annuller ubrugte medlemskaber

Hvor ofte bruger du dit fitness medlemsskab? Hvor ofte brugte du netflix eller spotify? Disse er nogle spørgsmål du bør begynde at stille dig selv.

Hvis svaret viser sig, at du ikke bruger disse medlemskaber meget længere, bør du overveje at annullere dem.

Det er blot din gode samvittighed der får dig til at lade være – så skær ned på omkosntingerne og brug dem i stedet på din opsparing.

2. Spørg dine eksisterende udbydere for en bedre aftale

Jeg var i stand til dette med min internet udbyder, satellit selskab og mobiltelefon service. Alt jeg gjorde var ringe og spørge dem, hvordan jeg kunne få en bedre aftale.

Virksomheden gav mig omkring 30% rabat for et år, fordi jeg var en “loyal” kunde. Prøv evt at kontakte telia. Satellitvirksomheden nedjusterede min pakke hvilket gav mig omkring 100 dkk ekstra per måned.

Mit mobiltelefon selskab tilbød mig en lavere pris på dataabonnement, som var omkring 90 dkk mindre end jeg tidligere betalte.

3. Vent med at bruge vaskemaskine, tørretumbler og opvaskemaskine.

Denne kan virkelig sluge – sørg for at du kun bruger strøm når det er nødvendigt. Saml en større vask pr. gang, sørg for at fylde maskinerne helt op, og hvis det er godt vejr så smid tøjet udenfor til tørre.

Det gavner både din økonomi og miljøet, så hvorfor ikke bare få lidt god samvittighed nu hvor du alligevel er i gang?

4. Lav selv frokost til arbejdet

Det kan potentielt spare dig en del penge hver måned. Jeg nemt spare 15-20 dkk pr. dag ved at bringe min frokost med til arbejde, som er en samlet besparelse på omkring 600 dkk per måned.

Hvis jeg spiser ude til frokost, jeg generelt betale lidt over 40-50 kroner for noget ordenligt. Hvis jeg bruger det hjemmefra kan jeg nemt gøre det billigere og lave en lækker salat, sandwich eller lign.

5. Lån penge de rigtige steder

Er du kommet i pengenød? Så kan det være fristende at tage et af de forkerte og hurtige kviklån der ikke rigtig giver mening mht. renter og tilbagebetaling.

Derfor skal du kun vælge fra de rigtige udbydere som kan tilbyde dig gode lån og som er anerkendt for deres lånebetingelser. Det kunne eksempelvis være Leasy, D:E:R, eller vivus – du finder dem alle her på siden under kviklån.

Desuden, hvis du køber en brugt vare fra en pålidelig producent, er derfor chancer for at der stadig vil være et par gode år tilbage i den.